Главная Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: kisa  
Главный женский форум » Я - ПСИХОЛОГ » Фен-шуй - эта дивная наука » Український феншуй (космогонія українського житла)
Український феншуй
ЯснаДата: Среда, 07.07.2010, 16:40 | Сообщение # 1
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 41
Статус: Offline
Світолад української оселі
Цьому дослідженню передувала розмова із жінкою, що захоплюється феншуєм. Зустрівши мене на Хортиці із величезною колючкою акації, вона порадила поставити її в південній частині житла, щоб відганяти лихо. Я заперечила, що наш народ завжди поклонявся сонцю і захищатися від нього було б просто дивно. Похитнути китайські істини мені не вдалося, проте довелося замислитися, чи все, що приходить з чужих земель, корисно для нас.
Культура народу залежить від землі, на якій він живе. Саме земля, її клімат, краєвиди, рослинний і тваринний світ, творить світогляд і вірування людини.
Те, що є добром для одних, може обертатися великим лихом для інших. У пустелі основою життя є вода, на інших землях – вона несе смерть. Згадайте повінь, описану Довженком у „Зачарованій Десні”: за ніч вода піднялася до стріх. Худоба, зерно, майно – все кануло за водою.

Предки наші були сонцепоклонниками, бо саме сонце проганяло зиму і пробуджувало все живе на землі.
Тому двері в хату завжди дивилися на південь. Навіть при лінійному забудуванні вулиць, нав’язаному нам за радянських часів, по селах і до сьогодні двері, як голівки соняхів, повернені до сонця.
А в давнину, коли вибір місця для оселі був магічним обрядом, великим таїнством, дворища стояли відособлено, безсистемно, пов’язуючись між собою стрічкою дороги, що вилася від хати до хати. Це давало змогу поставити будівлю та господарські споруди відповідно до сторін світу.

Хата ділилася сіньми на дві половини: ліворуч розміщувалася комора, праворуч – світлиця.

За народним світоглядом лівий бік виступає як жіноча сутність, потойбічний світ. Тому тут часто не робили вікон. Це царство Бога Велеса – Бога добробуту, торгівлі, до того ж Велес привозить човном із потойбіччя душі дітей, що мають народитися на світі.
У коморі зберігалося найбільше багатство хлібороба – зерно. Тут же знаходився одяг, кожухи, чоботи, рушники:
А в коморі сволок,
на ньому рушничків сорок,
біжіть, внесіть
та боярів прикрасьте.

У коморі проходила перша шлюбна ніч, вважалося, що це допоможе молодятам бути багатими і на добро, і на дітей.

По праву руку від сіней розміщувалася житлова частинка – світлиця. Вже сама назва є символічною – світ лиця, місце, де знаходиться світлолике Сонце. Тут панує Дажбог – Бог світла, тепла, здоров’я, творець усього живого на землі.
Праворуч від дверей, на південному заході, стояла діжа з водою, навпроти неї, на південному сході, на покутті, висіли образи.
По ліву руку, на північному заході, знаходилася піч, за нею, на північному сході, висіла колиска та стояла хлібна діжа.
Вікна розміщувалися на стінах, що виходили на схід і південь. На північній стіні був лише невеличкий отвір над піччю, який відкривався при нестачі в приміщені свіжого повітря..

Подібне впорядкування житла зовсім не випадкове, воно відповідає денному та календарному сонячному циклу, а також життєвим періодам самої людини. Все перелічене вище є знаковим і має глибокий символічний зміст.

Сонце народжується на північному сході. Тут стоїть діжа з хлібом. Саме про цю діжу говорить загадка: „Там за лісом, за пралісом, золота паляниця сходить.” Ліс-праліс – це потойбічний світ ночі, де сходить (як сходить тісто в діжі) золота паляниця – сонце.
Новонароджене сонечко усвідомлюється немовлям, що спить у колисці в цьому ж таки кутку. Як немовля ще не ходить і не говорить, так і сонце ще не світить і не гріє. Його головне завдання – рости, як росте мала дитина.
У народних віруваннях таке сонечко називали Колядою і вітали його народження колядками на зимове сонцестояння.

До першого вікна, що знаходиться на східній стіні, сонце підростає, міцніє; і в хату зазирає вже підліток – вагома поміч батькам по господарству.

Південно-східний куток (красний куток, покуття) відповідає весні, молодості, пізньому ранку. Сонце на цей час має найбільшу запліднюючу силу, воно розсіває зародки всього живого по білому світу подібно до хлібороба, що розсіває по полю жито-пшеницю. Саме тут знаходяться образи, які є провідниками Божої сили ув оселю.
У міфології весняне сонце називається Ярилом. На його честь в день весняного сонцестояння пеклися паски і фарбувалися червоні крашанки - символи готового до запліднення чоловічого єства. Саме це свято, коли день ставав більшим за ніч називали Святим Великоднем.

Цілий день через південні вікна сонце освітлювало та обігрівало оселю. В середині хати вікно обмазували червоною глиною, символічно позначаючи місце, де проходить сонце. Із зовнішнього боку його обводили синьою фарбою, що символізувала воду.

Вода, вже справжня, знаходилася в діжці, в південно-західному кутку оселі. Підходячи до заходу, сонце ніби опускається в неї. Вода тут символізує річку, яка розділяє світ явний і потойбічний, чоловічий і жіночий. Це час, коли чоловік в розквіті сил знаходить собі пару в житті, поєднується із жінкою, щоб жити, як кажуть в народі: у купі.
В день літнього сонцестояння справлялося весілля сонця і води – Купала і Морени. Велике вогняне колесо-сонце купали, спускаючи з гори в річку, єднаючи його таким чином з водою.
Шлюб сонця і води – гарантував щедрий майбутній врожай, і , відповідно, добробут хлібороба.

Пройшовши останнє південне вікно, сонце символічно занурюється в потойбічний світ, який, як пам’ятаємо, представлений в оселі коморою, де зберігається основне багатство сім’ї. Це час реалізації свого потенціалу. Всі здобутки молодості: знання, професія, досвід, здоров’я – починають працювати на добробут і розвиток людини.
В коморі починається і протікає сексуальне життя подружжя. Вибір місця виправдовував себе як із символічного, так із практичного боку. Тут Велес гарантував плідність чоловіка і жінки та здорове сильне потомство, одночасно відокремленість комори дозволяла не вступати в конфлікт з високими моральними нормами, що були притаманні численній українській сім’ї.

Північно-західний куток світлиці, де знаходилася піч, уособлював собою осінь. На осіннє сонцестояння щедре на тепло літнє сонце Купало стає Миробогом. У казках його образ можна зустріти під іменами дід Всевід, Білий Дід, де він зображується сивим довгобородим дідусем.
Саме на початок осені приходиться народне свято Комина, під час якого жінки обрядово білили й прикрашали піч.
Осіннє та вечірнє сонце хиляться до свого заходу – символічної смерті. Вони заходять у піч, яка символізує собою лоно матері-землі, де все живе народжується, і у якій все живе помирає.
Тут спали дід з бабою – найстарші члени родини, які вже готуються перейти останню межу. Тут же спали малі діти, які лише починають жити на білому світі.
Так смерть у народному світогляді виступає як своєрідна вагітність землі, завдяки якій все мертве відродиться для нового життя. Як залишки цього вірування у нас залишився звичай насипати горбик землі на могилі – саме він і позначає живіт вагітної жінки.

Біля північної стіни знаходилися спальні місця.

Зробивши повне коло, Сонце знову народжується на північному-сході – де знаходиться колиска з немовлям.
Таким чином на наших землях постає віра у вічне життя, безсмертність душі, у її воскресіння – відродження на своїй землі, задовго до приходу чужовір’я.





Сообщение отредактировал Ясна - Среда, 07.07.2010, 16:40
 
zelyaДата: Среда, 07.07.2010, 19:03 | Сообщение # 2
Скромный гений
Группа: Главная админка
Сообщений: 300
Статус: Offline
Ясна, не устаю восхищаться! Откуда такие познания?Молодец!

 
alisiaДата: Среда, 07.07.2010, 19:08 | Сообщение # 3
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 44
Статус: Offline
Quote (zelya)
Ясна, не устаю восхищаться!

Это точно! Вот знаете, прямо грустно стало, что ведь у нас богатая культура и всё всё всё...а так вот мы поддаёмся новомодным веяниям, толком не зная из чего выбрать!Чтобы окончательно принимать какое-то решение нужно точно знать из чего выбираешь!Ну конечно же в доме такого вида, как на картинке, я бы не жила....но внутренний уклад, можно и перенять! , модернизировать его и КРАСОТЕНЬ!


 
ЯснаДата: Среда, 07.07.2010, 22:05 | Сообщение # 4
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 41
Статус: Offline
Дівчата, спасибі за відгуки! зазвичай сильно лякаються язичницьких назв wacko .
просто те, що християнство толком розповсюдилося в нас вже при Катерині 2 .
мало хто знає, але саме вона штрафами та поліцією заганяла наших селян вінчатися в церкві, про що є реальні накази wink
Quote (alisia)
Ну конечно же в доме такого вида, как на картинке, я бы не жила....но внутренний уклад, можно и перенять

я пробую. Результати просто неймовірні. Якщо правильно по сторонах розвішувати знакові речі, енергії Всесвіту сприяють у всьому.
у мене вдома це виглядає так
Обереги над вікнами:

Рушники з образами Рожаниць., вікна пофарбовані у колір вогню

Мій український дизайн після ремонту8)

Рушник над дверима. Поки що мальований, але сподіваюся скоро повісити власний smile

Папужки нажаль не пройнялися сакральністю мого рушника і нещадно викльовують вишивку. angry

Тут пташечки повихованіші cool

Добавлено (07.07.2010, 22:05)
---------------------------------------------
Символічне значення вікна.

Стіни хати ділять світ на цьогобічний і потойбічний, таким чином реалізовуючи ідею видимого і невидимого. Якщо людина знаходиться в хаті – то хата символічно є видимим світом, а все, що за її стінами – потойбічним. Якщо людина знаходиться на вулиці, то потойбічним світом для неї є хата.
Отвори у стіні ніби стоять між світами. Через них символічно людина народжується (з’являється, коли заходить у двері ) і помирає ( виходить, переступаючи поріг). Звідси і вираз переступити межу – померти.
Вікно символічно позначає вихід у потойбічний світ.
Є згадки, що померлих виносили через вікно, або через пролом у стіні, щоб вони не могли повернутися з того світу через двері.
На проводи через вікно перекидали кінець рушника і ставили кутю. таким чином запрошувалися предки до вечері.
Якщо немовля народжувалося хворим, то його тричі передавили через вікно з рук в руки.
Символічно це значило, що хвора дитина померла, здорова народилася.
Існував обряд імянаречення, коли людина пролазила крізь вікно символічно помираючи, і поверталася назад – символічно воскресаючи уже під іншим ім’ям.
Під вікнами співали свої ритуальні пісні колядники. Потойбічний світ зберігає в собі багатства світу. Мешканці оселі слухаючи хор отримували не просто побажання добробуту та здоров’я, а обіцянку, що вищі сили потурбуються про врожай. Коли колядникам через вікно (!) передавалися ласощі, то цією дією знову проводили символічний перехід багатства з невидимого світу у видимий. Адже для колядників світ вулиці є видимим, явним, світ помешкання, навпаки, потойбічним.
Дівчата використовували вікно для того, щоб дізнатися свою долю: підслуховували під вікнами, сваряться господарі, чи ні. Почуте визначало стосунки у своїй родині.
Вікном повитухи називали жіночі статеві органи, які готові до проходу дитини.
Вікном називали ополонку, джерело, проталини на полях.
Як бачимо, при вживанні слова вікно, всюди використовується опозиція двох світів.

Дуже цікавим є символічне значення віконниці – дошки, якою закривали вікна.
Це слово має спорідненість із словом ікона
За законами укр.мови, перший відкритий склад має тенденцію до закриття. отець-вітець, очі-вічі, якщо використати це у випадку зі словом ікона то матимемо - вікона.
Ікони прикривалися раніше, навіть сьогодні у бабусь можна зустріти іконостас прикритий тюлем. Так же прикриваємо ми і вікна.
"грец. εіκόν" - ікона значить малюнок і походить від εоіха - (е)оі(й)ка - ОИКА - "бути схожим". А ось про походження слова ОИКА пишеться: "надійних відповідників немає".
я припускаю, що перфект ОИКА походить від прасл. ОКО.
Завдяки очам, людина отримує до 80 відсотків інформації про навколишнє , так і завдяки вікну, людина бачить зовнішній світ. Коли ми заплющуємо очі – то цією дією ніби відокремлюємо себе від зовнішнього світу і зосереджуємося на тому, що не доступно для сприйняття іншими людьми, опиняємося по той бік світу, розплющивши очі - відновлюємо зв’язок із навколишнім.
Очі, як і вікно символічно відіграють роль проходу між світами, відокремлюють видиме і невидиме. В російській мові добре видно цей зв’язок: око – окно.
Очі заплющуються за допомогою віка, повіки
З етимологічно словника: віко - кришка скрині, діжки, домовини; повіка.
Тобто віко – це те, що стоїть на межі видимого і невидимого, явного і потойбічного.
Тут мабуть доречно згадати гоголівське: „Подымите мне веки”, де зв’язок між потойбічною істотою та людиною встановлюється за допомогою розплющених очей та контакту очі-в-очі.
Отже, очі як і вікно – це прохід між цим світом і світом по той бік. Між тим і цим світом стоять віко та віконниця.
У мене на батьківщині віконниці і досі розмальовують синьо – білими кольорами та таємничими знаками, у яких проглядаються писанкові символи – берегині, волові вічка та баранячі ріжки.
Тобто віконниця – це розмальована символічними знаками дерев’яна дошка, яка використовувалася, окрім її побутового призначення, з метою захисту від ворожих сил.
Що таке ікона – дошка з малюнком, де зображується релігійний символ, який використовують з метою захисту.
Як видно за своїм символічним значенням віконниця та ікона досить близькі.
Мабуть цим можна найповніше пояснити народний звичай вішати ікону над вікном.




Сообщение отредактировал Ясна - Среда, 07.07.2010, 21:25
 
zelyaДата: Среда, 07.07.2010, 23:28 | Сообщение # 5
Скромный гений
Группа: Главная админка
Сообщений: 300
Статус: Offline
Ясна, а как долго Вы собирали всю эту информацию?и где?

 
ЮЛЯШАДата: Четверг, 08.07.2010, 00:10 | Сообщение # 6
Скромный гений
Группа: Администраторы
Сообщений: 22
Статус: Offline
Quote (alisia)
Ну конечно же в доме такого вида, как на картинке, я бы не жила....

МОГУ С ВАМИ НЕ СОГЛАСИТЬСЯ, alisia,

МНОГИЕ НАОБОРОТ УСТАВ ОТ НАПЫЩЕННОСТИ, НЕИСКРЕННОСТИ И БЫСТРОТЫ НАШЕЙ СОВРЕМЕННОЙ ЖИЗНИ ВСЕ ЧАЩЕ ОБРАЩАЮТСЯ К ИСТОКАМ. НО БОЯТСЯ МЕНЯТЬ ЧТО-ТО КОРЕННЫМ ОБРАЗОМ В СВОЕЙ ЖИЗНИ, ПОЭТОМУ ОСМЕЛИВАЮТСЯ ТОЛЬКО НА ПСЕВДО МАЗАНКИ, ПСЕВДО ХАТЫНКИ, А ВНУТРИ ЭТО СУПЕР СОВРЕМЕННЫЙ ДОМ, СО ВСЕМИ ВЫТЕКАЮЩИМИ ОТСЮДА ПОСЛЕДСТВИЯМИ... ТАМ ВАМ И МРАМОР И БАССЕЙН И СИСТЕМА "УМНЫЙ ДОМ" И СИГНАЛИЗАЦИЯ С ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕМ...И МНОГО ЧЕГО ИНТЕРЕСНОГО.
В ДОКАЗАТЕЛЬСТВО СВОИХ СЛОВ МОГУ ВЫЛОЖИТЬ ФОТОГРАФИИ ДОМИКА ОДНОГО ИЗ МОИХ ЗАКАЗЧИКОВ:

http://radikal.ru/F/s003.radikal.ru/i201/1007/74/c974497723a2.jpg.html

http://radikal.ru/F/s53.radikal.ru/i139/1007/a3/f004ea379df5.jpg.html

http://radikal.ru/F/s15.radikal.ru/i188/1007/97/9d277d0a6d0f.jpg.html

http://radikal.ru/F/s52.radikal.ru/i137/1007/54/3aeea8c7283f.jpg.html

http://radikal.ru/F/s001.radikal.ru/i195/1007/91/983b61707580.jpg.html

это "чудо" еще в процессе. завтра найду сам проект-выложу общий вид. вот она какая "мазанка" 21 ВЕКА


 
ЯснаДата: Четверг, 08.07.2010, 08:34 | Сообщение # 7
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 41
Статус: Offline
Quote (zelya)
Ясна, а как долго Вы собирали всю эту информацию?и где?

Де - музеї і села. трохи цікавилася семіотикою та культурною антропологією. Ну і звісно - запорізькі рідновіри - це по міфології.
Працюю в цьому напрямі років 5.
ЮЛЯША,
фото - клас!!!
Я знаю, що за кордоном подібне житло набуває популярності, але навіть не думала, що це може бути у Запоріжжі.
Якщо моя інформація стане в нагоді - буду дуже рада smile


 
zelyaДата: Четверг, 08.07.2010, 09:31 | Сообщение # 8
Скромный гений
Группа: Главная админка
Сообщений: 300
Статус: Offline
Вот это да! ЮЛЯША, это реально прикол! даже просто я в шоке!

 
kitiДата: Четверг, 08.07.2010, 12:44 | Сообщение # 9
Знаток
Группа: Модераторы
Сообщений: 51
Статус: Offline
Ясна, прекланяюсь перед твоей скрупулёзностью в познаниях!Это редкость в наше время! ЮЛЯША, Отличные фото!А ты имела отношение к этому проекту?Или просто в чём-то помогала?
А ещё , девочки, к стыду моему будет добавлено, что я 1/3 ВАШИХ знаний не имею! Я не говорю, что категорически против украинской культуры, я просто в этом полный неуч sad , хотя живя на Украине, надо иметь хоть какое-то представление и о культуре, и об обычаях!А я только могу похвастаться нашим классным руководителем, которая преподавала у меня с 6 по 7 класс литературу и язык украинские естественно, так вот она была фанатом своего дела и настоящим знатоком, за что ей низкий поклон!Даже наша классная комнота была украшена примерно так, как на фото у Ясны!И рушныки все были вышиты ею собственноручно!


 
ЯснаДата: Четверг, 08.07.2010, 12:55 | Сообщение # 10
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 41
Статус: Offline
Я використовую рушники чисто з практичної точки зору smile
Моя сім"я почала займатися музикою. Донька пішла в музичну школу, чоловік організував рок групу, а я почала займатися вокалом. Все це майже одночано.
Десь за пару місяців перед цим я придбала рушник і повісила його над вікном. Коли через деякий час я вирахувала його значення... На ньому були символи слов"янського Бога, який відповідав за музику.
Через деякий час я пропалила його праскою.
І на вікні з"явився новий рушник - з Деревом Роду.
В наступні пів року я завагітніла.
Перед родами я вже свідомо повісила Рожаницю. Народила я вдома, і досі всі згадуємо пологи як велике свято.


 
kitiДата: Четверг, 08.07.2010, 12:59 | Сообщение # 11
Знаток
Группа: Модераторы
Сообщений: 51
Статус: Offline
Quote (Ясна)
Перед родами я вже свідомо повісила Рожаницю. Народила я вдома, і досі всі згадуємо пологи як велике свято.

Дома? wacko Нет ну заграницей это распространённое явление!А тут?А ты из Запорожья?Или из другого города?


 
ЯснаДата: Четверг, 08.07.2010, 13:35 | Сообщение # 12
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 41
Статус: Offline
На шевченківському живу. У нас в Запоріжжі живе повитуха. так що роди на дому досить поширене явище (у вузьких колах biggrin )

 
МалышкаДата: Четверг, 08.07.2010, 13:45 | Сообщение # 13
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 43
Статус: Offline
Quote (Ясна)
так що роди на дому досить поширене явище (у вузьких колах

Можно об этом и темку создать! Там вот и поболтаем, а так от себя могу высказать только огромное восхищение проделанной работой Ясны! Потрясающие исследования!


 
zelyaДата: Четверг, 08.07.2010, 14:53 | Сообщение # 14
Скромный гений
Группа: Главная админка
Сообщений: 300
Статус: Offline
Quote (Малышка)
Можно об этом и темку создать!
лично от себя уже создала все условия для развития этого направления, так что ждёмс!
Quote (Ясна)
Я використовую рушники чисто з практичної точки зору

Тоже когда-то вышила скатерть и 12 салфеток , правда узорчик был примитивный, да и стебельком вышитый!Зато как на кухне смотрелся!А теперь потихоньку уже выкидываю испорченные салфетки!Но я согласна, это придаёт и бережливости и аккуратности...ведь эти вещи делал ты САМ!


 
ЯснаДата: Суббота, 10.07.2010, 11:16 | Сообщение # 15
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 41
Статус: Offline
zelya,
Я мала на увазі практично-магічне значення smile
Кожен рушник має свою енергетику, залежно від того,які символи там вишиті.
Є думка, що символи відповідають певним підсвідомим процесам людини.
Колись давно, жрець чи волхв, знаходячись у трансі знайшов графічне відображення цих процесів.
І тепер ці символи розкодовують нашу внутрішню енергію, сприяють змінам у житті.
Я почала перевіряти це на собі. І через 5 років переконана, що це дійсно так!
Варто змінити рушник, як у житті відбуваються зміни, саме цікаво, що і у мені, у моїх рідних теж змінюються життєві погляди, спосіб життя.


 
anita_niceДата: Вторник, 13.07.2010, 14:12 | Сообщение # 16
Читательница
Группа: Пользователи
Сообщений: 7
Статус: Offline
ЮЛЯША, домик просто блеск!Это ведь так интересно и увлекательно! Ясна, вы так точно всё разложили!Молодчинка!

 
marishka_in_uaДата: Вторник, 13.07.2010, 21:30 | Сообщение # 17
Читательница
Группа: Пользователи
Сообщений: 15
Статус: Offline
Да, вот соединение чего-то с чем-то - это интересно!

 
ЯснаДата: Вторник, 13.07.2010, 21:42 | Сообщение # 18
Знаток
Группа: Избранные
Сообщений: 41
Статус: Offline
Двері та їх охорона

Стіни хати ділять світ на цьогобічний і потойбічний, таким чином реалізовуючи ідею Яви і Нави. Якщо людина знаходиться в хаті – то хата символічно є Явним світом, а все, що за її стінами – потойбічним. Якщо людина знаходиться на вулиці, то потойбічним світом для неї є хатаю.
Двері при цьому ніби стоять між світами. Через них символічно людина народжується (з’являється, коли заходить ) і помирає ( виходить, переступаючи поріг). Звідси і вираз переступити межу – померти.
Так як символіка дверей тісно пов’язана із смертю і народженням, то ж і оберіг використовувався відповідний – Дерево Роду.
Традиційно – це був рушник з орнаментом, за допомогою якого передавалася інформація про рід. Або ж біля дверей Це дерево роду малювалося на стіні, де відмічалися всі члени родини.
Зображення Дерева Роду мали свої чіткі канони:

Дерево Роду досить часто плутають із Деревом Всесвіту, вважаючи, що вони несуть однакове смислове навантаження. Тому потрібно чітко розмежувати ці поняття.
Дерево Всесвіту символізує Бога Рода, в якому об’єднані усі Боги – це небесний, божественний Рід.
Дерево Роду символізує гілочку із Дерева Всесвіту, пересаджену на землю – це земний, людський рід, в якому об’єднанні пращурі з їх нащадками, нині живущими та ще не народженими.
Дерево Всесвіту вічне, Дерево Роду, як і людина, підвладне земним силам, воно може зламатися, засохнути, його життєві сили може висотати рослина – паразит. Тому, вишиваючи Дерево Роду жінка строго дотримувалася віками вироблених канонів, вірячи, що вони допоможуть захистити її рідних від лиха.
Виростало Дерево Роду із горщика – вазона, звідси походить ще одна назва візерунка – Вазон. Горщик має бути стійким: від цього залежатиме чи стабільним буде життя родини чи буде зруйноване життєвими негараздами, тому в основі він широкий, а до верху звужується – це стилізований трикутник вершиною вгору – символ чоловічого початку, з якого починається рід.
З горщика піднімається стовбур, він має бути міцним, адже це символ міцності роду. На стовбурі не можна малювати ніяких деталей, вони виснажують дерево, а отже знесилюють рід.
Дерево Роду має п’ять гілок – це відгомін прадавнього вузликового письма, яким передавалася інформація про рід, його геральдику. Різноманітні конфігурації із п’ятидільних мотивів зустрічається в давніх гуцульських та подільських низинних узорах і складає основу багатьох геометричних орнаментів, наприклад конструкція з п’яти ромбів, яка має назву „геральдичний вузол”.
Нижні гілки схилені до низу, в світ Нави – це прадід та прабаба, які уже померли або ж готуються до переходу на інший світ. На цих квітках не малюють ягідок, зерняток та вусиків, що виступають символами продовження роду.
Інші три гілки символізують дідів, батьків та дітей. Вони тягнуться вгору, в деяких випадках ці гілочки ніби виростають одна з одної показуючи таким чином безперервну спадкоємність поколінь.
На верхніх гілочках доречно використати символіку продовження роду, так як саме дітям належить виконати свій священний обов’язок перед Родом, щоб душі пращурів , які знаходяться у наві, могли повернутися на білий світ у нащадках і продовжити свій шлях духовного розвитку.
Ці квіти можуть мати овальну форму із зернами в середині, символізуючи собою матку, що утримує. Їх не можна опускати голівками донизу, щоб не накликати викидня або безпліддя.

Дерево Роду



 
vqgbf180Дата: Воскресенье, 10.07.2016, 22:56 | Сообщение # 19
Читательница
Группа: Пользователи
Сообщений: 10
Статус: Offline
Ясна, спасибо!
 
chernyakovayanavДата: Пятница, 11.11.2016, 12:03 | Сообщение # 20
Читательница
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Статус: Offline
У нас на работе начальник увлекается феншуем, всю мебель раставил правильно ,придерживаясь всех правил и законов. Вот интересная статья по этому поводу- http://kp.ua/kiev/484627-fakt-fenshui-dlia-ofysa, кому интересно, почитайте. А вот мое новое офисное кресло, похвастаюсь.
 
lorikaverinaДата: Четверг, 17.11.2016, 09:15 | Сообщение # 21
Читательница
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Статус: Offline
А у этого вашего начальника кабинет из дерева http://millwood.in.ua/kabinet ? Вы ему скажите, что по феншую в такой зоне очень нужны именно природные материалы wink
 
lynkaandriyt31Дата: Среда, 24.07.2019, 09:52 | Сообщение # 22
Философ
Группа: Пользователи
Сообщений: 246
Статус: Offline
Здравствуйте! Если вам нужна будет такая услуга как детоксикация организма при наркомании, то можете смело обращаться сюда http://reboot.net.ua
 
vb9135357Дата: Среда, 15.11.2023, 14:52 | Сообщение # 23
Читательница
Группа: Пользователи
Сообщений: 10
Статус: Offline
Если ты ищешь увлекательную и неповторимую работу, где ты можешь помогать людям находить свою вторую половину, тогда здесь для тебя отличная возможность! Переходи по ссылке на наш сайт, где подробнее расскажем о том, как ты можешь стать частью нашей команды. Сюда ждут любознательных и дружелюбных людей, готовых создавать счастливые истории встреч. Тут ты найдешь все необходимые детали. Читай и переходи по ссылке для более подробной информации или прочитай статью о работе в нашем брачном агентстве!
 
Главный женский форум » Я - ПСИХОЛОГ » Фен-шуй - эта дивная наука » Український феншуй (космогонія українського житла)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


TOP.zp.ua Rambler's Top100Раскрутка сайта, Оптимизация сайта, Продвижение сайта, Реклама!Refo.ru - русские сайты Интернет :: Общение Амортизаторы BOGE (Германия) для ВАЗ, TOYOTA, BMW, AUDI, HONDA, Мерседес, OPEL, FORD, MITSUBISHI и других автомобилей.
Copyright MyCorp © 2024